ckoduhz_sliven@abv.bg

044 667328, 0892204784

Рехабилитация

ДЕЙНОСТИТЕ КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ СА :

Функционална диагностика на параметрите на походката

Кинезитерапия :

Бобат терапия - Ефективен подход за рехабилитация при увреди на централната нервна система, подходящ за деца с Детска церебрална парализа. Цялостна концепция, целяща да потисне патологичните двигателни модели, да стимулира правилните движения, да нормализира мускулния тонус и да стимулира проприорецепцията.

Войта терапия - Подходяща е както за бебета, така и за по-големи деца, при които има съмнение или установено нарушение в централната нервна система. Чрез тази методика се цели възстановяване на нормалното движение, чрез рефлексна локомоция, въртене и пълзене в различни положения посредством дразненето на специални точки по тялото.

Кабат терапия /PNF/ - Успешно прилаган метод при деца с увреди на централната нервна система и различни заболявания с тежки нарушения в движението за постигане на максимално възможното ниво на функционалност.

Шрот терапия - Прилагането на този метод има доказан ефект за подобряване на възможностите на тялото на децата с изкривявания на гръбначния стълб.

Пасивна кинезитерапия - Прилага се при заболявания на опорно-двигателната система или нервната система, като обхваща всички движения, в които детето участва пасивно. Движението се извършва от специалиста или чрез специални апарати и уреди. Целта е да се подобри или запази ставната подвижност и да се предотврати появата на деформации и контрактури.

Мануална терапия - Комплекс от методики, изпълнявани от терапевта, които въздействат на гръбначния стълб,  костите, ставите и меките тъкани. Прилага се от най-ранна възраст с цел лечение и премахване на даден проблем в опорно-двигателния апарат.

Аналитична гимнастика - Система от упражнения, която развива и стимулира различните мускулни групи в тялото, повлиява вътрешния тонус и подобрява постуралния контрол.

Дихателна гимнастика - Представлява комплекс от дихателни упражнения, които предотвратяват и лекуват дихателната недостатъчност с цел възстановяване на правилния тип дишане. Упражненията за укрепване на дихателната мускулатура, а също така и на коремната са важно условие за подобряване на състоянието.

ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЯ

КОЯТО ВКЛЮЧВА :

Светлолечение
УВЛ-кварцова лампа; Инфрачервена лампа, солукс;
Подобрява състоянието на нервната система, увеличава имунитета, облекчава болките, подобрява се състоянието на дихателните органи.

Термотерапия
Топлолечение /Парафинотерапия/,Студолечение /Криотерапия/

Магнитотерапия
Магнитното поле има доказан лечебен ефект при заболявания на горни дихателни пътища, заболявания на меките тъкани, редица неврологични заболявания и други.

- Фитнес заниманията подпомагат общото физическо укрепване на организма

- Инхалации

 

To Top ↑